Προκήρυξη

Διεθνές τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο Lolas M.C. στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης

Το γραφείο αθλητικού τουρισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων Explosivo Travel και το αθλητικό κέντρο Lolas Multiaction Center διοργανώνουν το Thessaloniki Youth Cup. Ένα διεθνές τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου στις παρακάτω ημερομηνίες και ηλικιακές κατηγορίες:

Thessaloniki Youth Cup 2022
Α/Α Ημερομηνίες Κατηγορίες Γεννημένοι Σχέση
1. ΤΒΑ U9 2013 7 vs 7
2. ΤΒΑ U10 2012 7 vs 7
3. ΤΒΑ U11 2011 9 vs 9
4. ΤΒΑ U12 2010-2011 9 vs 9
5. ΤΒΑ U14 2008-2009 11 vs 11
Κανονισμοί διεξαγωγής U9, γενν. 2013 & νεότεροι

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 7 εναντίον 7, σε παιχνίδια μικρής διάρκειας, σε δύο φάσεις. Διαστάσεις γηπέδων 52m x 32m. Εστίες 5m x 2m. Μπάλες αγώνων No 4. Όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας U9 θα διεξαχθούν με ένα (1) διαιτητή. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Εντός γηπέδου επιτρέπεται η παρουσία μόνο του προπονητή και του βοηθού της κάθε ομάδας.

Κανονισμοί διεξαγωγής U10, γενν. 2012 & νεότεροι

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 7 εναντίον 7, σε παιχνίδια μικρής διάρκειας, σε δύο φάσεις. Διαστάσεις γηπέδων 52m x 32m. Εστίες 5m x 2m. Μπάλες αγώνων No 4. Όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας U10 θα διεξαχθούν με ένα (1) διαιτητή. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Εντός γηπέδου επιτρέπεται η παρουσία μόνο του προπονητή και του βοηθού της κάθε ομάδας.

Κανονισμοί διεξαγωγής U11, γενν. 2011 & νεότεροι

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 9 εναντίον 9, σε παιχνίδια μικρής διάρκειας, σε δύο φάσεις. Διαστάσεις γηπέδων 68m x 45m. Εστίες 5m x 2m. Μπάλες αγώνων No 4. Όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας U11 θα διεξαχθούν με ένα (1) διαιτητή. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Εντός γηπέδου επιτρέπεται η παρουσία μόνο του προπονητή και του βοηθού της κάθε ομάδας.

Κανονισμοί διεξαγωγής U12, γενν. 2010-2011

Τα παιγνίδια θα διεξαχθούν 9 εναντίον 9, σε παιχνίδια μικρής διάρκειας, σε δύο φάσεις. Διαστάσεις γηπέδων 68m x 45m. Εστίες 5m x 2m. Μπάλες αγώνων No 4. Όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας U12 θα διεξαχθούν με ένα (1) διαιτητή. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Εντός γηπέδου επιτρέπεται η παρουσία μόνο του προπονητή και του βοηθού της κάθε ομάδας.

Κανονισμοί διεξαγωγής U14, γενν. 2008-2009

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 11 εναντίον 11, σε παιχνίδια μικρής διάρκειας, σε δύο φάσεις. Διαστάσεις γηπέδων 100m x 70m. Μπάλες αγώνων No 5. Όλα τα παιχνίδια (εκτός των τελικών) της κατηγορίας U14 θα διεξαχθούν με δύο (2) διαιτητές. Οι τελικοί θα διεξαχθούν με τρεις (3) διαιτητές. Επιτρέπονται 7 αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Εντός γηπέδου επιτρέπεται η παρουσία μόνο του προπονητή και του βοηθού της κάθε ομάδας.

Τρόπος διεξαγωγής – Ισοβαθμίες

Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί με τη διαδικασία των ομίλων. Στη δεύτερη φάση οι όμιλοι καταρτίζονται με βάση τη βαθμολογική συγκομιδή της πρώτης φάσης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη διαδικασία των ομίλων θα ληφθούν υπόψη κατά σειρά: 1) το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα, 2) διαφορά τερμάτων, 3) καλύτερη επίθεση, 4) καλύτερη άμυνα, 5) οι περισσότερες ισοπαλίες, 6) κλήρωση.

Στη διαδικασία των νοκ-άουτ αγώνων, αν υπάρξει ισοπαλία ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία των πέναλτι (3 πέναλτι στους αγώνες κατάταξης, 5 πέναλτι στους τελικούς, χωρίς παράταση).

Πόντοι

Οι πόντοι θα κατανέμονται: 3 πόντοι για τη νίκη, 1 πόντος για την ισοπαλία, 0 πόντοι για την ήττα.

Ενστάσεις

Αν κάποια ομάδα επιθυμεί να κάνει ένσταση, αυτή πρέπει να καταγραφεί αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού (εντός 15’), στο φύλλο αγώνα. 

Ποινές

Οι ποινές που επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές αφορούν ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού από το τουρνουά. Δύο κίτρινες κάρτες σε ένα παιγνίδι συνεπάγεται αποβολή από τη συνέχεια του αγώνα (μη αντικατάσταση του παίκτη). Απευθείας κόκκινη κάρτα συνεπάγεται και τον αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα. Κόκκινη κάρτα για χειροδικία αντιπάλου ή εξύβριση διαιτητή συνεπάγεται αποκλεισμό από το τουρνουά. Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ποινών και την εκδίκαση των πάσης φύσεως ενστάσεων που θα ανακύψουν είναι η οργανωτική επιτροπή του. Με τη συμμετοχή τους όλες οι ομάδες αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδιο όργανο για την επίλυση των διαφορών την οργανωτική επιτροπή.

Τα σωματεία – ακαδημίες πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια ή απρεπή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών και μελών των αποστολών τους.

Γενικά

Κάθε ομάδα – ακαδημία που συμμετέχει πρέπει να προσκομίσει στην οργανωτική επιτροπή κατάσταση υγείας με τα ονοματεπώνυμα των ποδοσφαιριστών. Η ταυτοπροσωπία και η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή θα πρέπει να αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα (δελτίο ΕΠΟ, πιστοποιητικό γέννησης) αντίγραφα των οποίων θα παραδίδονται στην οργανωτική επιτροπή και θα παραμένουν σ’ αυτή (και στη διάθεση κάθε ομάδας) σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Έλεγχος ταυτοπροσωπίας και ηλικίας μπορεί να γίνει για όλες τις ομάδες από την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά πριν την έναρξη του.

Εξαιρέσεις: 1) Ομάδες από Αγγλία & ΗΠΑ που οι ηλικιακές κατηγορίες συμβαδίζουν με τα σχολικά έτη μπορούν να χρησιμοποιούν στην ενδεκάδα μέχρι δύο παίκτες οι οποίοι είναι γεννημένοι από την 1η Αυγούστου του προηγούμενου έτους. 2) Σε κάθε κατηγορία μπορούν να συμμετέχουν κορίτσια γεννημένα το προηγούμενο έτος.

Μετά από ένσταση της αντίπαλης ομάδας, η χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία επιφέρει το μηδενισμό της ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα και την κατακύρωση του στην αντίπαλη ομάδα (με σκορ 3-0) ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του.

Η οργανωτική επιτροπή είναι υπεύθυνη για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης (γήπεδα, ώρες ανάπαυσης, ώρα φαγητού κ.ά). Εντός των εγκαταστάσεων θα λειτουργεί γραμματεία για την εξυπηρέτηση των ομάδων και την επίλυση τυχών προβλημάτων που θα προκύψουν

Έπαθλα αγώνων

Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απονέμονται αναμνηστικά συμμετοχής, μετάλλια και κύπελλα. Σε όλες τις ομάδες απονέμονται μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής. Θα βραβευτεί επίσης ο πρώτος σκόρερ, ο πολυτιμότερος παίχτης και ο καλύτερος τερματοφύλακας της κάθε κατηγορίας.

Εξοπλισμός – ρουχισμός

Οι ομάδες πρέπει να φορούν διαφορετικού χρώματος στολές. Σε περίπτωση που οι αντίπαλες ομάδες φορούν τα ίδια χρώματα, η πρώτη ομάδα όπως αυτή αναφέρεται στο πρόγραμμα, είναι υποχρεωμένη να φορέσει διαφορετικού χρώματος στολή. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα τότε η πρώτη ομάδα φοράει τα διαχωριστικά φανελάκια. Η φανέλα του κάθε ποδοσφαιριστή πρέπει να είναι αριθμημένη ενώ ο τερματοφύλακας πρέπει να φοράει στολή διαφορετικού χρώματος από τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή χωρίς επικαλαμίδες.

Διαιτητές

Οι διαιτητές των αγώνων προέρχονται από την ΕΠΣ Μακεδονίας, εφαρμόζουν τον Κ.Α.Π. και ελέγχουν τη σωστή διεξαγωγή του τουρνουά σύμφωνα με τους κανονισμούς του.

Ιατρική κάλυψη

Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει παρουσία γιατρού ή φυσιοθεραπευτή ή νοσηλευτή, ενώ η εταιρία και η διοργάνωση είναι ασφαλισμένη για την αστική ευθύνη σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία (Εθνική Ασφαλιστική).

Αφίξεις – αναχωρήσεις – καθυστερήσεις

Οι αφίξεις των ομάδων πραγματοποιούνται την παραμονή του κάθε τουρνουά. Τα παιχνίδια ξεκινούν το πρωί της πρώτης μέρας του κάθε τουρνουά. Αναχωρήσεις των ομάδων μετά τη λήξη της τελετής βράβευσης το απόγευμα της τελευταίας μέρας του κάθε τουρνουά.

Οι ομάδες οφείλουν να είναι στο γήπεδο εγκαίρως. Ομάδα που δεν θα εμφανιστεί στο προγραμματισμένο γήπεδο και την προγραμματισμένη ώρα, χάνει το παιχνίδι με σκόρ 3-0. Διαφορετικές αποφάσεις (π.χ.καθυστερημένη έναρξη) μπορούν να παρθούν μόνο από τη διοργάνωση.

Τα γήπεδα

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου Λώλας, όλα γήπεδα με φυσικό χόρτο. Η οργανωτική επιτροπή θα κρίνει ποια γήπεδα θα χρησιμοποιηθούν.

Παράλληλες εκδηλώσεις (Play Zone)

Teqball, Panna game (1vs1), παιχνίδια επιδεξιότητας, με ελεύθερη συμμετοχή.

Διοργάνωση

Explosivo Travel, Αριθμός Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων: 09.33.Ε.60.00.00635.01