Περιήγηση

Η πόλη της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Βόρειας Ελλάδας και η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας μετά την πρωτεύουσα Αθήνα. Ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής ανέρχεται στους 1.012.013 κατοίκους και της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης στους 1.110.912 κατοίκους.

Ποδοσφαιρικά είναι η βάση των ιστορικών ομάδων ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Απόλλων Καλαμαριάς και πολλών ακόμη ερασιτεχνικών ομάδων.

Με βάση τη Θεσσαλονίκη και αναλόγως την εποχή που θα την επισκεφτείτε έχετε τη δυνατότητα για πολλές εξορμήσεις, εντός της πόλης ή σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της. Οι μαγευτικές παραλίες της Χαλκιδικής και το μυθικό βουνό του Ολύμπου είναι σίγουρα κάποιες από τις επισκέψεις που πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα σας. Σε περίπτωση που θέλετε κάποια συμβουλή στον προγραμματισμό του ελεύθερου χρόνου σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αξιοθέατα

Λευκός Πύργος
Αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Χτισμένος στην Νοτιοανατολική πλευρά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα κυλινδρικό κτίριο με ύψος 33,90μ. και διάμετρο 22,70μ. Η πανοραμική θέα από τον εξώστη του Λευκού Πύργου είναι μοναδική, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τόσο τον Θερμαϊκό κόλπο όσο και τον Όλυμπο και την Άνω Πόλη. Παλαιότερα ονομαζόταν Πύργος του Αίματος καθώς λειτουργούσε σαν φυλακή βαρυποινιτών. Ανήκει στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και από το 2006 λειτουργεί μόνο ως Μουσείο και στεγάζει τη νέα μόνιμη έκθεση που αφορά τη Θεσσαλονίκη από την εποχή της ίδρυσης της το 316/15 π.Χ. μέχρι τις μέρες μας. Η έκθεση παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο όψεις της ιστορίας της πόλης.

Ολυμπιακό Μουσείο | Καυτανζόγλειο Στάδιο
Το Ολυμπιακό Μουσείο , το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1998, με την ονομασία Μουσείο Αθλητισμού. Σκοπός του Μουσείου, είναι η συλλογή, διατήρηση, καταγραφή και τεκμηρίωση της ιστορίας του αθλητισμού καθώς και η προαγωγή του αθλητισμού σε άτομα όλων των ηλικιών, όπως επίσης, η διαφύλαξη και προβολή της ολυμπιακής ιστορίας της χώρας και η ανάδειξη του ολυμπιακού ιδεώδους.
Το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έχει χωρητικότητα περίπου 30.000 θεατές. Από το 1960 χρησιμοποιείται ως έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή, ενώ κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί ως έδρα και από τις υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Παραλία Θεσσαλονίκης
Προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο,τη θάλασσα και τον ουρανό της πόλης αλλά και για όσους επιλέγουν μια εναλλακτική μορφή βόλτας πεζοί, με ποδήλατο ή με άμαξα σε παραλιακό μέτωπο 3,5 χιλιομέτρων με πολλές εναλλακτικές θεματικών πάρκων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας λειτουργούν καραβάκια ως πλωτά μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια. Στο χώρο της παραλίας υπάρχουν δύο εταιρίες ενοικίασης ποδηλάτων για να κάνουν τη βόλτα σας πιο διασκεδαστική.

Πλατεία Αριστοτέλους

H Πλατεία Αριστοτέλους είναι μία από τις κεντρικές πλατείες της Θεσσαλονίκης. Αποτελεί ένα δημοφιλές σημείο για τους τουρίστες και τους ντόπιους, με πολλά αναψυκτήρια και καφέ και είναι χώρος πολιτικών συγκεντρώσεων και ποικίλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Ερνέστ Εμπράρ το 1917, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το κέντρο της πόλης. Σήμερα η πλατεία και η προέκταση της προς το βορρά επιδεικνύουν αρκετά από τα βενετσιάνικα, βυζαντινά και αραβικά στοιχεία που οραματίστηκε ο Εμπράρ, αν και οι απλοποιήσεις και τροποποιήσεις υπήρξαν πολλές. Η οριστική της διαμόρφωση έγινε κατά την δεκαετία του 1960.

Πλανητάριο (NOESIS)

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS) βρίσκεται σε απόσταση 10km έξω από την Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Θέρμη, και αποτελεί το κορυφαίο τεχνολογικό κέντρο της Ν.Α Ευρώπης, με πλήθος δράσεων και έχοντας δεχτεί πάνω από 1.600.000 επισκέπτες. Δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν τις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία.

Παραλία Επανομής

Η Παραλία Επανομής, σε απόσταση μόλις 30 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη φημίζεται για την ατελείωτη αμμουδιά της και το ιδιότυπο τρίγωνο που δημιουργείται καθώς η παραλία μπαίνει μέσα στη θάλασσα σχηματίζοντας μια μύτη μέσα στο νερό. Πρωταγωνιστής της παραλίας είναι αναμφίβολα το ομώνυμο ναυάγιο. Σκουριασμένο αγέρωχο και επιβλητικό, το κουφάρι ενός πλοίου που κατέληξε εκεί όταν βυθίστηκε περίπου το 1970 δίνοντας το στίγμα του σε όλη την παραλία. Τα νερά σε όλες τις παραλίες είναι καθαρά και η παραλία του Ποταμού είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, χάρη στο ποτάμι που εκβάλει στην παραλία και καθαρίζει τα νερά με φυσικό τρόπο.

Όλυμπος / Λιτόχωρο

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας-2.918 μ.) κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» θεοί σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. Βρίσκεται σε απόσταση 100km από την Θεσσαλονίκη. Χαρακτηρίζεται από μια σειρά ψηλών κορυφών γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Οργανωμένα ορεινά καταφύγια με ποικίλες ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών που θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές του. Κλασική αφετηρία αποτελεί η κωμόπολη του Λιτόχωρου στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού.

Find Us on Instagram

Main Partner

Official Partners